Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 6 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Autofolder: Mazda 323 uit Denemarken

Ja, ook ik verbaas me regelmatig over mijn vrouw in relatie tot mijn hobby. Want zonder haar had ik niet zo’n grote folderverzameling kunnen opbouwen. Mijn vrouw accepteert mijn verzamelwoede en helpt me graag een handje om de collectie te completeren.
Als ik andere verzamelaars over hun geliefde hoor praten, is het een Godswonder dat mijn vrouw mijn hobby accepteert en al helemaal dat ze er een bijdrage aan levert. Mijn vrouw heeft geen hobby, dus zou je van haar weinig inbeeldingsvermogen in een dergelijke verzamelwoede verwachten. Ze leest graag boeken, maar verder niet. Gelukkig maar, want stel je eens voor dat ze wel iets verzamelde. Poeh! Míjn verzameling is al enorm.
“Ik bezocht alle dealers aan de linkerkant, mijn vrouw die aan de rechterkant”
Mijn vrouw steunt mij dus. En de hier afgebeelde Mazda 323-brochure is er een die zij bij een dealer heeft gehaald. Het was in december 1999. We waren net vier dagen getrouwd en naar Kopenhagen gereden om de huwelijksvoltrekking te vieren. Op de tweede dag in Denemarken reden we toevallig – ik benadruk, toevallig – een autoboulevard op. Mijn mondhoeken trokken omhoog en ik keek mijn vrouw aan. Er waren geen woorden voor nodig om mijn vrouw duidelijk te maken dat in ieder geval ík hier even langs alle folderrekken zou lopen.
Ik weet niet precies meer hoe het ter sprake kwam, maar ik bezocht alle dealers aan de linkerkant en zij die aan de rechterkant. Terug in onze donkerblauwe BMW Z3 Coupé wist ik één ding zeker. Dit is de perfecte vrouw! Met stapels folders in de bagageruimte reden we lachend weer verder. En nu moet ik elke keer dat ik een Deense folder in mijn handen heb aan mijn huwelijksreis denken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.