Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 1 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Autofolder Bugatti EB 18/3 Chiron

Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de opvolger van de Bugatti 16/4 Veyron de naam Chiron. Wie de historie van Bugatti kent, weet dat de naam afkomstig is van een voormalig Bugatti-coureur. De persoon werd al eerder geëerd door de Volkswagen-dochter. In 1999 verscheen de voorloper van de Veyron onder de naam Chiron.

De een doet het wel, de ander niet. Het maken van een brochure van een studiemodel. Het Volkswagen-concern nam de moeite om van de eenmalige Bugatti EB 18/3 Chiron wel een brochure uit te brengen. Het is een vrij eenvoudig document geworden, dat – best opvallend – in meerdere talen is uitgegeven.

“De brochures van Italdesign zijn een stuk zeldzamer dan de hier afgebeelde Volkswagen-uitgave”

Vreemd genoeg is de omslag van de brochure in een donkerblauwe kleur uitgevoerd, terwijl de huiskleur van Bugatti juist lichtblauw is. Heel bijzonder is de folder niet. Het geeft een korte blik op de historie van het legendarische merk. De tekst geeft aan dat het door Italdesign ontworpen studiemodel is bedoeld om het opnieuw herrezen Bugatti vorm te geven. Uiteindelijk is de afgebeelde sportcoupé stilzwijgend verdwenen, nadat het ‘nieuwe’ merk overstapte op de Veyron-prototypes. De 18-cilinder benzinemotor, voorzien van 6,3 liter slagvolume en 555 pk, was nog één keer in een studiemodel van de Veyron te vinden, maar maakte vervolgens plaats voor een zestiencilinder met liefst 1001 pk.

Gesigneerd

Niet alleen van de EB 18/3 Chiron bracht Volkswagen een brochure uit. Ook de tweedeurs EB 118 en vierdeurs EB 218 zijn op papier vereeuwigd. Designhuis Italdesign koos er eveneens voor om prachtige documenten te laten drukken. Die brochures zijn een stuk zeldzamer dan de hier afgebeelde Volkswagen-uitgave. Een van die unieke exemplaren is ooit door Giugiaro zélf voor me gesigneerd.

Naast Volkswagen bracht ook Italdesign brochures van de Bugatti-prototypes uit.
Giugiaro zélf signeerde deze brochure.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.