Autovisie
Autovisie Nieuws 1 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Aurus Arsenal is super-MPV uit Rusland

Het Russische Aurus ken je wellicht nog van de Rolls-Royce Phantom look-a-like Senat en van de staatslimousine van Vladimir Poetin. Die staatslimousine was onder meer te zien op de 2019-editie van de Autosalon van Genève afgelopen maart. Aurus komt nu – naar eigen zeggen – met een super-MPV: de Arsenal.

VIP-transporten

De Aurus Arsenal is volgens de fabrikant ideaal voor VIP-transporten, bijvoorbeeld van vliegvelden naar hotels en andersom. De luxueuze shuttlebus deelt zijn technologie met de Senat. Voorin lepelt Aurus dus een geblazen 4,4-liter V8-motor en een elektromotor. Het systeemvermogen van deze aandrijflijn komt uit op 598 pk. Naar verwachting levert Auris de Arsenal ook met een 6,6-liter grote twaalfcilinder met 859 pk. In beide gevallen heeft de Aurus Senat vierwielaandrijving.

Platform

Ook het platform van de Arsenal komt overeen met de Senat. Het modulaire design van het platform maakt het voor Aurus mogelijk om tegen relatief lage kosten de wielbasis te verlengen en dus verschillende modellen op één platform uit te brengen. De naam Arsenal is overigens een verwijzing naar de Arsenal-toren van het Kremlin-gebouwd in Moskou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.