Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Audi ziet nog niets in Drift Mode voor RS-kanonnen

Audi volgt het voorbeeld van Mercedes-AMG en binnenkort ook BMW M GmbH níet om zijn vierwielaangedreven sportmodellen met een Drift Mode uit te rusten. Mogelijk maakt de autobouwer voor één Audi Sport-model een uitzondering.

Stephan Winkelmann, topman van Audi Sport (voorheen Quattro GmbH) en verantwoordelijk voor de S- en RS-modellen van Audi, geeft aan geen heil te zien in de Drift Mode zoals Mercedes-AMG op de E63 S heeft, voor de RS-modellen. Hij levert zijn modellen als echte vierwielaandrijvers. Sterker nog, alle S- en RS-types zijn Quattro-versies.

R8 Drift Mode

Winkelmann geeft aan voor mogelijk een model een uitzondering te maken, de R8. Maar of de Drift Mode daarbij gecombineerd wordt met vierwielaandrijving of juist alleen achterwielaandrijver, zegt de topman niet. De tweelingbroer van de Audi R8 is de Lamborghini Huracán en dat type is sinds vorig jaar ook leverbaar als RWD, eerder als LP580-2 voorgesteld.

BMW M5

Mercedes-AMG zal zijn driftmodus op meerdere types introduceren. Op de S-Klasse komt het mogelijk alleen op de Coupé-variant, terwijl het voor de GLC 63 al is bevestigd. BMW past het systeem op de M5 toe. De dik 600 pk sterke sportsedan komt later dit jaar op de markt.

Video

Bekijk hier hoe Drift Mode werkt. Autovisie’s testredacteur Peter Hilhorst legt het stapsgewijs uit.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.