Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Audi wil snel meer exemplaren E-tron-bouwen

De productie van de Audi E-tron zal spoedig worden verhoogd. Reden? De vraag naar de elektrische crossover is hoog, zo schrijft het Duitse Automobilwoche.

audi e-tron - audi etron - autovisie.nl copy copy copy copy copy copy copy copy copyAudi maakt de volledig elektrische E-tron in zijn Belgische fabriek nabij Brussel. Na de bouw van de laatste A1 van de vorige generatie is de oude Volkswagen-fabriek aangepast om de productie van de elektrische E-tron mogelijk te maken. Sinds halverwege vorig jaar rolt de auto van de band.

Twee shifts

De fabricage van de E-tron bevindt zich momenteel nog in de opstartfase, maar zal langzaam worden opgevoerd. Het is de bedoeling dat er 20 stuks per uur de productielijn verlaten. Het volume zal echter worden doorgetrokken naar 24 exemplaren per uur in 2020, wat met twee shifts op jaarbasis een productievolume van bijna 85.000 auto’s betekent. Audi h-tron quattro concept autovisie.nl Audi e-tron quattro concept

Uitbreiding

In 2020 bouwt Audi niet alleen de E-Tron. Later dit jaar stelt de fabrikant een van de E-tron afgeleide Sportback voor. Dat model is reeds bevestigd voor de Belgische fabriek. Andere elektro-modellen zoals de E-tron GT zijn aangekondigd, maar de Duitse autobouwer heeft nog niet aangegeven waar die van de band zullen rollen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.