Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 18 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi voelt bezuinigingen op diverse fronten

Zelfs voor het zeer winstgevende Audi gaat het leven niet over rozen. Het Duitse premiumautomerk voelt de consequenties van bezuinigingen, vooral in de ontwikkeling van nieuwe techniek.

Audi Q5 - Autovisie.nl

Bezuinigingen

Het emissieschandaal waar moederbedrijf Volkswagen AG nog steeds mee worstelt, heeft ook Audi getroffen. Volgens Automotive News zal het premiummerk verschillende technologische projecten moeten uitstellen. De nadruk ligt nog wel op het ontwikkelen van schonere en vernieuwende auto’s om met concurrenten BMW en Mercedes-Benz te kunnen strijden.

Toch is de bouw van een testbaan voor zelfrijdende auto’s en faciliteiten voor accupakketten en studiemodellen op de lange baan geschoven. Op termijn kan dit ook betekenen dat meer werkgelegenheid omtrent productie uit Ingolstadt verdwijnt – de Audi Q5 wordt al in Mexico gebouwd, de eerste volledig elektrische productieauto (de -tron-SUV) wordt gemaakt in Brussel.

FIA WEC 2016

Le Mans

Verder zou de toekomst van Audi’s autosportactiviteiten onzeker zijn. Er is door de raad van bestuur nog geen beslissing genomen over deelname aan de 24 Uur van Le Mans na 2017 – zeker aangezien het merk de langeafstandsrace al jaren nota bene met een dieselauto rijdt.

Autosportchef Dr. Wolfgang Ullrich benadrukt echter dat dit de normale gang van zaken is: “We lezen de laatste jaren vaker geruchten. Ik ben optimistisch over onze toekomst. En er zit veel politiek achter de dieseldiscussie, dus laten we ons nu niet gek maken. Dieselmotoren zijn nog steeds enkele van de meest zuinige verbrandingsmotoren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.