Autovisie
Autovisie Nieuws 21 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Audi-topman Bram Schot: ‘Audi schrapt tien procent van management’

Audi gaat een managementlaag schrappen, zo vertelde algemeen directeur Bram Schot tegen de Duitse krant Handelsblatt. Dat betekent dat zo’n tien procent van het topmanagement gaat verdwijnen.

Bram Schot - Chairman of the Board of Management of AUDI AG (temporary) and Member of the Board of Management for Sales and Marketing

“Een ding is duidelijk”, zei Schot. “Onze kosten zijn te hoog.” De Nederlander bevestigde dat Audi in de komende tussen nu en 2022 zo’n 15 miljard euro wil besparen. “Op weg naar dat doel ken ik geen taboes.”

Elektromobiliteit

Audi wil ook het aantal verschillende motoren met een derde inkrimpen en heeft in december bevestigd dat het 14 miljard euro in de ontwikkeling van elektrische auto’s en autonome systemen steekt.

Dieselgate

Het Duitse merk heeft nog steeds te maken met de gevolgen van dieselgate. Vorig jaar werd topman Rupert Stadler gearresteerd, waarna Bram Schot zijn positie overnam. In januari zijn in de Verenigde Staten nog eens vier Audi-managers aangeklaagd voor hun rol in het sjoemelschandaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.