Autovisie
Autovisie Nieuws 4 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Audi investeert nog meer in toekomst

Audi trekt nog meer geld uit voor investeringen in toekomstige projecten. Van 2019 tot het einde van 2023 pompt het merk bijvoorbeeld zo’n 14 miljard euro in elektrische mobiliteit, digitalisering en autonoom rijden.

Elektrische mobiliteit

In die 14 miljard euro zijn investeringen in R&D, vastgoed en fabrieken meegenomen. Alle investeren in de komende vijf jaar lopen op tot ongeveer 40 miljard euro. “We hebben een zeer systematische benadering naar elektrische mobiliteit. In de toekomst ligt hier nog meer focus op”, aldus de Nederlander Bram Schot, tijdelijke voorzitter van de raad van bestuur van Audi AG.

Twintig modellen

De Audi e-tron is de allereerst elektrische SUV van het merk, maar er volgen nog veel meer elektrische auto’s in de komende jaren. Rond 2025 heeft Audi ongeveer twintig modellen met een vorm van elektrificatie in het programma, waarvan de helft met een batterij-elektrische aandrijflijn.

PPE en MEB

Audi werkt samen met Porsche voor het ontwikkelen van een ‘premium architecture electrification’ – kortweg PPE – voor grotere elektrische auto’s. Kleinere elektrische auto’s komen te staan op de Modular Electric Drive Kit, beter bekend als MEB.

Audi Transformation Plan

Om alles te kunnen financieren, treedt systematisch het Audi Transformation Plan in werking. Met dit programma zal Audi alleen al in 2018 een winst van meer dan 1 miljard euro realiseren. Het Audi Transformation Plan is primair gericht op het verminderen van de complexiteit, het systematisch gebruiken van synergieën en het identificeren en beëindigen van activiteiten die niet langer relevant zijn voor klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.