Autovisie
Autovisie Nieuws 3 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Audi Canada zwaait R8 uit met nog één laatste versie

De nieuwe Audi R8 staat al lang en breed bij de dealers, maar in Canada is men nog niet klaar met zijn voorganger. Het merk introduceert er de LM, een speciale R8 V10 waarvan maar acht stuks worden gemaakt.

Kopers die hun handen hebben weten te leggen op een R8 LM mogen zich gelukkig prijzen. Dit zijn echt de állerlaatste exemplaren van de R8. De speciale editie is in feite een R8 LMX, maar dan zonder de laserkoplampen en de speciale blauwe lak. Erg is dat niet, want veel komt de LM niet tekort. De midscheeps geplaatste V10 levert 570 pk. Gekoppeld aan een 7-traps S-tronic bak katapulteert het monster uit Ingolstadt in een zinderende 3,4 seconden van stilstand naar de magische 100 km/h-grens.

“De speciale editie is in feite een R8 LMX, maar dan zonder de laserkoplampen”

De R8 LM wordt ongetwijfeld een verzamellaarsobject, dus potentiële kopers mogen rekenen op een forse meerprijs. Audi Lauzon in Montreal heeft beslag weten te leggen op nummer 1 en vraagt er maar liefst 248.885 Canadese dollars (168.176 euro) voor, 47.000 dollar (31.759 euro) meer dan voor een standaard R8 V10 Plus. Veel geld, maar is deze R8 niet om van te kwijlen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.