Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Atlis XT: nog een elektrische pick-up uit USA

In de Verenigde Staten zijn forse pick-ups ongekend populair. Niet verwonderlijk dus dat er diverse start-ups verschijnen die met een forse elektrische pick-up willen komen. Atlis Motor Vehicles uit Arizona is de volgende kandidaat die een poging waagt. Het eerste model heet XT en komt er als Extended Cab en als Crew Cab.

Concurrent van Rivian

De presentatie van de Atlis XT volgt kort na de onthulling van de Rivian R1T in november 2018: een andere elektrische pick-up. In de basis is het concept van de Atlis XT niet heel veel anders dan de R1T. De XT staat op het XP Platform. Dat is schaalbaar zodat de maker er alle kanten mee op kan.

Drie accupakketten

Op het programma staan drie accupakketten, eentje met 483, 644 of 805 kilometer range op één enkele acculading. De topsnelheid van de snelste variant bedraagt 193 km/u en het laadvermogen van de sterke variant bedraagt 2.268 kilogram. De laadbak is ook door de klant zelf te bepalen. Er is keuze uit 2,0-meter of 2,43 meter. Een exemplaar reserveren is al mogelijk, maar details over de prijs en leveringstermijn zijn nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.