Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 2 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin werkt aan eigen V8-motor

Aston Martin werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe V8-motor. Dat geeft een medewerker van Aston Martin aan. Hij zegt dat het blok zal worden afgeleid van de nieuwe V12-biturbomotor die de Engelse sportwagenbouwer voor de nieuwe generatie sportwagens heeft ontwikkeld.

Motortechneut Dr. Brian Fitzsimons van het prestigieuze Engelse sportwagenbouwer wil niet op de uitlating van zijn collega reageren. Hij bevestigt alleen dat op basis van de nieuwe V12-motor andere krachtbronnen ontwikkeld kunnen worden, zoals een V8, een V6 en een zes-in-lijn-motor.

Aston Martin Vantage GT8. April 2016Photo: Drew GibsonAMG

Dat Aston Martin aan een in eigen huis ontwikkelde V8 werkt, is opvallend. De fabrikant heeft een overeenkomst met Mercedes-AMG voor de toepassing van de 4.0 V8-motor in de lijn opvolger van de V8 Vantage. Maar de techneut zinspeelt op het gebruik van de AMG-motor in de volgende generatie Vantage, terwijl de DB11 over Astons V8 zou gaan beschikken. De DB11 V8 komt op zo’n vroegst in 2018 op de markt, zo laat de man doorschemeren.

technicalengine2-badgeremoved
Aston Martin V8

Productie

De huidige V8-motor in de Vantage-familie blijft tot eind 2017 in productie. De krachtbron wordt door Ford in Keulen gemaakt, die ook de productie van de nieuwe V8 voor zijn rekening gaat nemen. De AMG-motor komt uit Affalterbach.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.