Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 3 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin DBS Superleggera AMR in aantocht

De DBS Superleggera is het topmodel van Aston Martin, maar niet voor lang. Want natuurlijk komt er over enige tijd ook een AMR-uitvoering van de nieuwe super-GT. Zijn V12 wordt voor de gelegenheid opgeschroefd tot 750 pk.

Een hooggeplaatste bron binnen Aston Martin heeft aan het Australische Motoring laten weten dat de DBS Superleggera is ontwikkeld met de komst van een krachtigere versie in het achterhoofd. Er is, zo gezegd, ruimte gelaten voor een AMR-versie. Die krijgt een strakker afgesteld onderstel, een ander sperdifferentieel, lichtgewicht kuipstoelen van koolstofvezel en meer onderdelen van dat materiaal dan de gewone DBS Superleggera heeft.

Maximale vermogen

Zijn 5,2 liter twinturbo V12 krijgt onder meer een ander inlaattraject en levert niet langer 725 pk, maar 750 pk. Dat is volgens de bron ongeveer het maximum wat er nu mogelijk is. Als Aston Martin nog meer vermogen uit zijn twaalfcilinder wil halen, moet het binnenwerk opnieuw ontworpen worden.

Koppel 50 Nm omhoog

Het koppel gaat in de AMR omhoog van 900 Nm naar zo’n 950 Nm. De V12 is overigens in staat om nog meer koppel te leveren, maar de achttraps automaat van ZF kan niet meer aan. Naar verwachting gaat de 0 naar 100 km/h-tijd van de DBS Superleggera AMR met 0,2 seconden omlaag (nu 3,4 seconden) en de topsnelheid met minstens 5 km/h omhoog (nu 338 km/h).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.