Autovisie
Autovisie Nieuws 1 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Assen onderzoekt haalbaarheid Formule 1 op TT-circuit

Het TT-circuit heeft zijn zinnen gezet op het binnenhalen van de Formule 1. De provincie Drenthe en de gemeente Assen hebben aangekondigd een haalbaarheidsonderzoek te gaan uitvoeren.

TT circuit Assen

Een extern onderzoeksbureau gaat onder meer kijken naar wat de kosten en opbrengsten van een Formule 1-race op Assen zouden zijn. De resultaten van het onderzoek worden waarschijnlijk eind maart bekendgemaakt. De aankondiging ervan volgt op de positieve beoordeling die het TT-circuit kreeg van Charlie Whiting, racedirecteur van de FIA.

Weinig aanpassingen

Assen wil graag een Grade 1-licentie (nodig om een Formule 1-race te kunnen houden) en een inspectie door Whiting is onderdeel van het aanvraagproces. Binnenkort komen vertegenwoordigers van Formula One Management kijken. Volgens Whiting hoeven er in ieder geval weinig aanpassingen aan het circuit gedaan te worden. Het zou om wat curbstones en wat vangrails hier en daar gaan.

Circuit Zandvoort

Het Circuit Zandvoort maakte in november 2017 de resultaten van zijn eigen haalbaarheidsonderzoek bekend. Een Formule 1-race zou de gemeente Zandvoort, de regio en Nederland niet alleen veel positieve aandacht opleveren, maar gezamenlijk ook zo’n 142 miljoen euro, aldus onderzoeksbureau Decisio. Het circuit zou echter voor zo’n 10 miljoen euro verbouwd moeten worden om een Grade 1-licentie te kunnen krijgen.

Jaarlijkse vergoeding

Daarbij vraagt de Formula One Group – waar Formula One Management deel van uitmaakt – een jaarlijkse vergoeding van 20 miljoen euro van organiserende circuits. De directeur van het TT-circuit heeft daarom al aangegeven alleen faciliterend te willen optreden. Een promoter zou de organisatie en grotendeels de kosten op zich moeten nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.