Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 30 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Arabische offroader: Zarooq Motors Sand Racer

Arabieren krijgen de smaak te pakken wat betreft het oprichten van nieuwe automerken. Na W Motors staat er opnieuw een bedrijf op: Zarooq Motors. De onderneming hoopt begin volgend jaar deze Sand Racer te lanceren.

De Zarooq Motors Sand Racer is een tweedeurs, tweezits offroader met middenmotor. De bodypanelen zijn gemaakt van koolstofvezel. De sportieve coupé is 4,2 meter lang, 2.048 mm breed en gaat naar verwachting ongeveer 1.000 kilogram wegen. De gewichtsverdeling bedraagt veertig procent vóór en zestig procent achter. Een 3,5 liter V6 benzinemotor met standaard 304 pk en 371 Nm zorgt voor de aandrijving. Zarooq denkt ook aan een topversie met 500 pk.

“Als het model goed verkoopt, volgt er een verlengde versie met vier zitplaatsen”

Zarooq Motors wil met de gebouwde Sand Racers een eigen raceserie opzetten. Het merk werkt daarom aan een eigen circuit in Dubai waarop kopers kun Sand Racer kunnen uitlaten. Het circuit zal ook dienen als toeristische trekpleister waar toeristen een rondje kunnen meerijden met de Sand Racers.

Volgens de merkoprichters (Mohamed Al Qadi, Bruno Laffite en Iannis Mardell) wordt de offroadracer volledig met de hand gebouwd in de Arabische Emiraten. De eerste prototypes zijn in januari gereed. Kort daarna moet de productie van de eerste twintig exemplaren starten. De prijs bedraagt naar schatting 100.000 dollar. Als het model goed verkoopt, volgt er een verlengde versie met vier zitplaatsen. Ook denkt het bedrijf aan een volledig elektrisch aangedreven variant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.