Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 6 jun 2019

Apple aast op start-up zelfrijdende auto’s

Het is inmiddels geen geheim meer dat Apple in het geheim aan zelfrijdende autotechnologie werkt. Om dat extra kracht bij te zetten schijnt de technologiegigant nu start-up Drive.ai te willen opkopen.

Apple Hyundai

Apple is druk bezig met het ontwikkelen van hard- en software voor autonome auto’s en wil daarvoor wat extra mankracht in huis halen. Dit is al meerdere malen geprobeerd door flinke aantallen mensen aan te nemen, maar deze werden telkens na enkele maanden weer op straat gezet. Nu is het bedrijf uit Cupertino op het overnamepad, want de ingenieurs van te koop staand bedrijf Drive.ai wil Apple graag in huis halen. Dit meldt de Amerikaanse website The Information.

Moeilijker

Drive.ai staat al enkele maanden in de etalage. De waarde van het bedrijf werd twee jaar geleden door henzelf op ongeveer 200 miljoen dollar geschat. Wat daar nu nog van over is, is onduidelijk. Wel is duidelijk dat het bedrijf te koopt staat omdat het op eigen kracht niet verder kan. Het blijkt dat het ontwikkelen van autonome technologie toch moeilijker is dan men aanvankelijk dacht. Dit geven grotere bedrijven zoals Google’s Waymo en Uber ook aan.

Zelfrijdende Uber

Drive.ai heeft ongeveer 100 ingenieurs in dienst en heeft al wel bewezen dat het verstand heeft van zelfrijdende auto’s. Er rijden nu enkele autonome busjes van de start-up op vaste routes in Texas. De focus ligt bij hen echter niet op de hardware, maar op de Artificial Intelligence die ervoor zorgt dat de auto zelfstandig kan rijden.

Titan

Apple is zelf ook al flink op weg met de ontwikkeling van autonome technologie. Dit kan opgemaakt worden uit een door hen ingevulde aanvraag voor het testen van zelfrijdende auto’s in de staat Californië. Binnen de muren van Apple’s hoofdkwartier draagt dit hele project de naam Titan.

Reageer op artikel:
Apple aast op start-up zelfrijdende auto’s
Sluiten