Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Alle Amerikaanse Lamborghini Centenario’s teruggeroepen

Heerlijke terugroepactie weer van Lamborghini. Er moeten in de Verenigde Staten elf Centenario’s terug naar de dealer omdat ze mogelijk te zwaar beladen kunnen worden.

Lamborghini Centenario Roadster

Te zwaar beladen? Een Centenario? De van de Lamborghini Aventador afgeleide hypercar heeft nauwelijks ruimte voor een weekendtas voorin de neus en achterin ligt alleen maar een 770 pk sterke atmosferische V12. Maar goed, regels zijn regels.

Verkeerde gewicht

Lamborghini heeft een verkeerd plaatje op de carrosserie gemonteerd. Daar staat het maximaal toegestane gewicht van de Centenario te hoog op, dus is er een risico op overbelading, aldus de Amerikaanse autoriteiten. Er moet dus een nieuwe plaatje worden geplakt.

Veertig stuks

In totaal zijn er veertig Lamborghini Centenario’s: twintig coupés en twintig roadsters. De terugroepactie geldt alleen voor de elf in de Verenigde Staten geleverde exemplaren.

Ironische

Vorig jaar moesten de Aventador en Veneno terug naar de garage wegens een risico op brand, dat groter werd door het revven van de motor en het monteren van een niet-standaard uitlaat. En wat doen typische Lamborghini-eigenaren? Oh, de ironie…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.