Autovisie
Autovisie Nieuws 9 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Alfa Romeo krijgt zescilinder terug

Alfisti zullen even ‘een momentje’ hebben als ze de kop hierboven lezen. Want acht jaar na het verscheiden van de roemruchte Busso-V6, gaat Alfa Romeo weer aan de zescilinder.

Niet de motor die in 1979 debuteerde weliswaar, maar een door Ferrari ontwikkelde zespitter die vermoedelijk overeenkomsten vertoont met die van de huidige Maserati Quattroporte en Ghibli. De meest krachtige variant wordt naar verluidt een dubbel geblazen V6 met 480 pk, die in aankomende GTA-modellen geleverd gaat worden. De nieuwe zescilinder debuteert in de opvolger van de 159, die in juni wordt voorgesteld.

Zo’n status als zijn voorganger zal de krachtbron waarschijnlijk nooit krijgen, want die heeft door de decennia heen een aantal niet te versmaden Alfa Romeo’s aangedreven. Hij was er in diverse maten tussen 2,0 liter en 3,2 liter, met 12 kleppen of 24 en vermogens tussen de 132 en 250 pk. En laten we niet vergeten dat ook merkvreemde auto’s de ‘sei cilindri’ uit Turijn in het vooronder hebben gehad. Hieronder een paar van de smakelijkste Alfa’s en niet-Alfa’s met een Busso onder de kap.

Alfa Romeo 90

Alfa Romeo GTV6

Alfa Romeo 75 3.0 V6

Alfa Romeo SZ

Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo 147 GTA

Rayton Fissore Magnum

Lancia Thema

Gillet Vertigo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.