Autovisie
Autovisie Nieuws 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Aftellen: Mercedes-AMG SL 63 is er klaar voor

Pak de agenda er maar bij en zet een grote cirkel om 28 oktober. Op die donderdag trekt Mercedes-Benz het doek van de fonkelnieuwe SL. De fabrikant heeft in de afgelopen weken de open 2+2 al aan een select groepje laten zien.

Hoe de Mercedes SL model stond voor de eerste SLK | SW193

Tijdens de onthulling gaat Mercedes-AMG, dat binnen het concern verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de cabriolet is, alle details prijsgeven. De fabrikant laat dan ook de auto voor de eerste maal aan de wereld zien. Bezoekers aan de Zoute GP anderhalve week geleden werden door de autofabrikant al in de gelegenheid gesteld de nieuwe SL te aanschouwen. In de mini-autoshow Prado had de Benelux-importeur een grote zwarte box neergezet. Voor wie zich afvroeg wat dat nu precies moest voorstellen, daar stond een van de eerste preproductiemodellen van de nieuwe SL in.

Mercedes-AMG SL
Mercedes-AMG SL

De box was voor iedereen toegankelijk, na het teken van een geheimhoudingsverklaring. Vanuit Duitsland werd de auto vergezeld van vijf bewakers, die de cabriolet van woensdagavond tot zondagnacht bewaakten. Bezoekers aan de zwarte box moesten ook aan hen alle telefoons en fototoestellen inleveren om de auto te mogen zien. En als er geen liefhebber bij de SL was, werd de deur tot de displayruimte afgesloten.

Debuut als 63

De versie in de ruimte was een SL 63, want dat is de motorisering waarmee de Duitsers aftrappen. Autovisie onthulde de motorversie al eerder, nadat het informatie ontving over het aanstaande schaalmodel dat Mercedes direct na de onthulling uitlevert. De miniatuuruitgave is een 63. Een 500 en dergelijke staan niet op de agenda. De verantwoordelijkheid voor het project ligt in handen van Mercedes-AMG en dat betekent dat de open 2+2 er alleen als 43, 53 en 63, namen die voor de SL zijn gedeponeerd, komt. Mercedes-Benz neemt de bouw van de auto voor zijn rekening, waarvoor de bekende SL-geboortegrond van Bremen is gekozen. Daar wordt het MSA-platform (Modular Sport Architecture), bestaande uit een uit aluminium en magnesium opgetrokken spaceframe met composietcomponenten, opgebouwd. De SL krijgt sinds enkele generatie weer een softtop, zoals Autovisie al jaren geleden wereldkundig maakte.

MERCEDES-AMG SL
Computerillustratie Schulte Design

Super Leicht

Met de komst van de nieuwe generatie SL valt voor verschillende andere modellen het doek. Mercedes geeft geen vervolg aan de GT Roadster en ook de klanten van de S-Klasse Cabriolet moeten voortaan door de SL worden opgevangen. De Super Leicht, want daar staan de letters SL voor, wordt komend voorjaar leverbaar.

Koopwijzer: occasion Mercedes-Benz SL (2012-2021)

Stamboom SL

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.