Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Achtervolging: 16-jarige rijdt met 140 km/h door centrum Amersfoort

Hardrijden mag niet, tenzij je rijdt op sommige snelwegen in Duitsland. Hoewel een kilometertje of 5 te hard je wel een bekeuring op kan leveren, maakt het in veel gevallen de situatie niet echt gevaarlijker. Wat deze zestienjarige bestuurder in Amersfoort doet, is van een heel ander kaliber. Hij rijdt 140 kilometer per uur door het centrum.

Vanaf 50 kilometer per uur te hard, raak je je rijbewijs kwijt. Dat weten de meesten automobilisten wel. Echter, deze bestuurder kon zijn rijbewijs niet kwijtraken.

140 kilometer per uur door centrum Amersfoort

Hij was immers 16 jaar oud. Tevens lag zijn prioriteit niet echt bij het respecteren van de verkeersregels. De tiener had de auto immers gestolen.

Peugeot e2008, 140 km/h amersfoort centrum, achtervolging, politie, 16-jarige
(Afbeelding: Peugeot)

Met de Franse cross-over is het lastig vluchten voor de politie in een Audi A6. De krachtigste Peugeot 2008 heeft een 1,6-liter viercilinder met 120 pk en 160 Nm aan koppel. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de fransman in 9,5 seconden waarna het versnellen stopt bij 196 kilometer per uur. Niet echt bepaald een slimme vluchtauto.

Peugeot 2008 geen concurrentie voor Audi A6 van politie

De Audi A6 van de politie heeft een 3,0-liter dieselmotor waarmee je in 5,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprint. De topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur. Daarbij is de politie getraind om zo veilig en snel mogelijk door het verkeer te rijden. De achtervolgde heeft hier duidelijk minder kaas van gegeten.

Geen wonder dus dat de tiener die met 140 kilometer per uur door het centrum van Amersfoort reed met een gestolen auto is opgepakt. De politie laat weten dat het voertuig weer bij de rechtmatige eigenaar is en dat er verschillende proces-verbalen zijn opgemaakt tegen de 16-jarige.

Audi A6 is meer dan een goede politieauto

Dat die Audi A6 meer is dan een goede politieauto, weten we inmiddels bij Autovisie wel. Zo reed Autovisie-redacteur Sjors ten Tije vorig jaar met de Audi A6 55 TFSI e Quattro. Een heerlijke station met dikke V6!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.