Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Abt verstopt 370 pk onder de motorkap van de Cupra Leon

Snel, sportief en toch praktisch. Ook nadat Cupra van Seat is losgekomen rollen er nog steeds sportieve auto’s voor liefhebbers van de band. Een van deze auto’s is de Cupra Leon, deze wordt nu nog sportiever door Duitse tuner ABT.

De Duitsers nemen de VZ-versie onder handen. Deze heeft een 2.0 TSI die in de hatchbak 300 pk en in de Sportstourer 310 pk levert.

Cupra Leon even snel als een Golf R MK7

Na de motorische upgrade van ABT leveren beide carrosserievarianten 60 pk meer en hebben ze een trekkracht van 450 Nm. Hiermee accelereert de voorwielaangedreven hatchback van stilstand naar 100 kilometer per uur in 5,7 seconden en legt de AWD Sportstourer de nul-naar-honderd-sprint in 4,7 seconden af, even snel als een Golf R MK7.

abt Cupra Leon
(Afbeelding: ABT)

Maar niet alleen het vermogen is aangepast. Ook de aanblik van de auto wijkt af. Door 20 inch ‘Sport GR’-velgen te plaatsen en de koets lager op de wielen te zetten door stijvere ABT-veren te monteren, heeft de Spanjaard een net iets stoerdere uitstraling dan een normale Cupra Leon.

abt Cupra Leon
(Afbeelding: ABT)

Naast dat deze verlaging en de grote velgen voor een beter vulling van de wielkasten zorgen, dragen de veren ook bij aan een verfijnde wegligging. ABT verkoopt de tuningskit inclusief vermogensupgrade, wielen en ophanging voor 5.990 euro. Voor dit geld is de kit nog niet geïnstalleerd.

Geen ABT-pakket in Nederland

Vorig jaar reed Autovisie-redacteur Dries van den Elzen in de Cupra Leon (klik hier voor de video). Voor deze 1.4-liter hybride wordt nog geen tuningspakket door ABT geleverd. In Nederland kun je bij Cupra niet kiezen voor de 2.0-liter TSI, enkel voor 245 pk-variant. Wil je toch meer vermogen uit je 1.4-liter halen, dan kan je bij veel lokale tuners je auto laten chippen. Let wel op want fabrieksgarantie vervalt dan.

abt Cupra Leon
(Afbeelding: ABT)

ABT neemt de fabrieksgarantie over. Wellicht durven de Duitsers zich in de toekomst ook te wagen aan de software van de hybride.

abt Cupra Leon
(Afbeelding: ABT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.