Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 8 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Vijf procent ‘kopers’ Tesla Model 3 bestelt er twee

Een week na de onthulling van slechts het prototype heeft Tesla naar eigen zeggen wereldwijd al 325.000 bestellingen voor de Model 3 mogen ontvangen. Volgens topman Elon Musk is 5 procent daarvan geplaatst door personen die meerdere aanbetalingen hebben gedaan.

Tesla-Model-3-003 

Tesla communiceert het aantal reserveringen zelf, dus of er daadwerkelijk 325.000 aanbetalingen zijn geplaatst, valt niet te controleren. Tesla staat toe dat liefhebbers meerdere auto’s reserveren, maar stelt een maximum van twee stuks.

Aanbetaling retour

“Dit is een enorme stap naar een duurzamere toekomst”, twitterde Musk bij de presentatie van de Model 3 vorige week. Er zouden toen al 115.000 bestellingen zijn gedaan. Na het weekeinde steeg dat aantal tot ruim een kwart miljoen. Musk zei dat die hoeveelheid al twee keer meer was dan waarop hij had gerekend.

De belangstellenden moeten 1000 euro aanbetalen voor de Model 3, een kwart van het inschrijfgeld dat Tesla voor de Model X vroeg. Mocht een geïnteresseerde afzien van een order, dan krijgt hij of zij zijn geld terug.

Tesla-Model-3-005

Tesla communiceert alleen de wereldwijde stand van de preorders. Hoe groot de belangstelling in Nederland is, is niet bekend. De woordvoerster van het merk laat zich daar niet over uit.

Prijs nog niet bekend

Over de Model 3 is nauwelijks iets vrijgegeven. De vijfdeurs sedan haalt op een volle acculading 345 kilometer, maar over de aandrijflijn is verder niets bekend. De productie start eind 2017 en de Amerikaanse markt wordt als eerste bediend. Europa is eind 2018 aan de beurt.

LEES OOK: TESLA MODEL 3 IN VAARWATER BMW 3 SERIE

De prijs van de auto bedraagt in de Verenigde Staten ongeveer 35.000 dollar. De prijs voor de Nederlandse markt, is niet bekend. Ter vergelijking, een Model S 70D kost in de VS 61.900 dollar, in Nederland 84.800 euro.

Tesla-Model-3-006

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.