Autovisie
Autovisie Nieuws 10 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

4 must-haves: Mercedes-Benz 190E Evo2 DTM en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vier toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Sony Cinema Line FX3 €4700,–

Wanneer je op avontuur durft te gaan, kun je op de mooiste plekken terechtkomen. Die schoonheid wil je natuurlijk vastleggen, en dan het liefst in de hoogst mogelijke kwaliteit. In dat geval kun je niks beters op zak hebben dan de Sony Cinema LineFX3. Deze camera is betrouwbaar, eenvoudig te bedienen, compact, licht en bestand tegen water en stof. Perfect om overal te gebruiken, zonder concessies te doen. Met zijn R CMOS-sensor en BIONZ XR processor schiet je de meest indrukwekkende beelden. Een echte krachtpatser in een harde en compacte huls.  

On Cloudultra 179,99

Ultra-gedempt, ultra-comfortabel en ultra-veelzijdig. Zo beschrijft het Zwitserse schoenenmerk On hun nieuwste schoen: de Cloudultra. Deze schoen is gemaakt om enorme afstanden mee af te leggen en richt zich met name op lopers van ultramarathons. Dit is vooral te merken aan de demping. On wordt geroemd vanwege de innovatieve CloudTec-demping, en in de Cloudultra zit een dubbele dosis. Hierdoor kan de schoen zich nog beter aanpassen aan de ondergrond en jouw loopstijl. Daarnaast wordt een nieuwe techniek, genaamd FlipRelease onthuld. Dit is een schakelaar die je kunt omzetten om meer ruimte te creëren. Handig als je voeten opzwellen tijdens een lange tocht. 

Suzuki SwiftBM Creations, 1:64 €15,–

Het gebeurt weer eens… er verschijnt een miniatuur van een auto die nog nooit eerder op schaal is uitgegeven. In dit geval is dat de tweede generatie van de Suzuki Swift, die verscheen in 1988. Dat was een mooie, strakke en compacte auto, met opvallend veel glas en als GTI was het een heel snelle rakker. Eindelijk is die er nu in de kleine schaal ‘3 inch’, oftewel 1 op 64, van het merk BM Creations. Ondanks het kleine formaat geeft dit de Swift heel goed weer en hij wordt geleverd met extra wielen, zodat je kunt kiezen! 

Mercedes-Benz 190E Evo2 DTMSlot-It, 1:32 €60,– 

Mooi momentje in de autosport: in mei 1992 wint Ellen Lohr de DTM-race op Hockenheim, door twee rondjes voor het einde voormalig F1-wereldkampioen Keke Rosberg te verschalken. Dat is de eerste en enige overwinning van een vrouw in de DTM. Ze reed in deze opmerkelijke Mercedes 190, een AMG-fabrieksauto. Sponsoring kwam van de stad Berlijn(!), dat een gooi deed naar het organiseren van de Olympische Spelen in 2000. Dat is er niet van gekomen. Bijzonder is dat de auto van Lohr was voorzien van handtekeningen van tal van beroemdheden, van Niki Lauda tot Franz Beckenbauer. Die MB 190 is nu als slotracer uitgebracht door het Italiaanse Slot-It, inclusief al die minuscule handtekeningen. Zoals vaak is het eigenlijk zonde om daarmee echt te gaan racen… 

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.