Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 30 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

BMW M3 30 Jahre is niet echt uniek

1986, dat is het introductiejaar van de BMW M3. Dit jaar is dat alweer exact 30 jaar geleden en dat is voor de Duitse autobouwer reden om stil te staan bij dat heuglijk feit. De autobouwer doet dat in de vorm van een gelimiteerde uitgave, de -hoe voorspelbaar- M3 30 Jahre.

BMW 30 Jahre M3 autovisie.nl

Slechts 500 stuks zien het levenslicht, waarvan er tien bestemd zijn voor de Nederlandse markt. Moet je in de rij gaan staan om er één te bemachtigen? Wel als je erg begaan bent met de M3, want dan is het predikaat ‘limited edition’ van grote waarde. Maar wie naar de BMW-dealer stapt, kan zijn eigen 30 Jahre-editie sM3 amenstellen. En dan heb je een sportsedan waarvan er maar één is.

“De heren hebben weinig moeite gedaan om van het speciale model een echt bijzondere uitvoering te maken”

BMW 30 Jahre M3Competition Package

De BMW M3 30 Jahre is niet heel bijzonder. Althans, de heren hebben weinig moeite gedaan om van het speciale model een echt bijzondere uitvoering te maken. Het unieke karakter komt van het aangepaste Competition Package en de Macao Blue metallic-carrosseriekleur is exclusief voor de 30 Jahre-editie. Het Competition Package inclusief de vermogensupgrade van 19 pk kent nieuwe veren en dempers en aangepaste karakters voor de Comfort-, Sport- en Sport+-standen, terwijl ook het Active M-differentieel is herzien. En genoemde kleur is bijzonder omdat het een van de beschikbare tinten voor de allereerste M3 was. De overige specificaties van de M3 30 Jahre komen min of meer van de bekende prijslijst. Zo beschikt de 450 pk sterke jubileumuitgave over gesmede 20 inch lichtmetalen sterwielen, het Individual High Gloss Shadow Line en een M-sportuitlaatsysteem. Op de koets prijkt het 30 Jahre-embleem.

BMW 30 Jahre M3 autovisie.nlSlagroom

Binnenin monteert BMW als slagroom op de taart sportstoelen met Merino-lederen bekleding, waarbij in de hoofdsteun het 30 Jahre-logo is verwerkt.

BMW 30 Jahre M3 autovisie.nlZomer

BMW start de levering van de special edition deze zomer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.