Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 28 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Oplaadstress? Dat is vanaf nu verleden tijd

Waar je diesel- en benzinerijders eigenlijk nooit over hoort, is bij automobilisten die elektrisch rijden een hot topic: waar kan ik opladen? Weg met die stress, want die is nergens meer voor nodig!

Een lege tank is nou niet bepaald een punt van grote zorg als je met een benzineauto op pad gaat. Terwijl er onder bestuurders van elektrische auto’s een angst bestaat voor een lege batterij: range anxiety genoemd.

Onmisbare gids voor elektrische rijders

Die angst om stil te komen staan met een elektrische auto is inmiddels totaal onnodig in Europa en al helemaal in Nederland. Niet alleen neemt de actieradius van elektrisch aangedreven modellen (EV’s) gestaag toe, ook zijn er steeds meer laadpunten. En deze zijn heel makkelijk te vinden, zodat je voordat je aan je reis begint, precies weet waar je weer kunt opladen.

Dat is vooral te danken aan het grote netwerk van oplaadpunten in Nederland – Shell Recharge – en de daarbij behorende app. Dit is zo’n beetje de onmisbare gids voor iedereen die elektrisch rijdt. Trip naar het buitenland op de planning? Met de app kun je ook bij veel plaatsen in Europa terecht.

Elektrisch rijden zonder verrassingen

Niet alleen vind je in de app de locaties van meer dan 300.000 laadpunten, je ziet er onder meer ook de tarieven, beschikbaarheid en je laadgeschiedenis. Is een laadpunt bezet, dan zie je dat gelijk en als het laadpunt weer beschikbaar is krijg je meteen een melding. Ook kun je de app gebruiken om een laadsessie te starten of te beëindigen bij geselecteerde laadpunten.

In de app vind je overigens niet alleen de snelladers van Shell Recharge. Ook de publieke laadpalen van andere aanbieders in het Shell Recharge roamingnetwerk kun je er heel eenvoudig vinden. Door te zoeken op regio zie je direct de laadpunten die hier beschikbaar zijn. Zie je een oranje bliksemschichtje? Dan is de paal op dat moment bezet. Als je alleen de snelladers van Shell Recharge wil zien, dan kun je dat aangeven in het filtermenu.

Het gemak van snelladen wordt steeds groter

Het gemak rondom elektrisch rijden wordt met de dag groter. Zoals eerder vermeld, is de actieradius van veel auto’s vergroot en  de laadpalen van het uitgebreide Shell Recharge netwerk zijn op veel plaatsen te vinden. Niet alleen bij de Shell-stations, maar bijvoorbeeld ook bij  bouwmarkten zoals GAMMA. Je kunt je tijd dus zinvol besteden aan een snelle boodschap, een bezoek aan een schoon toilet of het nuttigen van een heerlijke kop koffie, gemaakt door een echte barista.

En dankzij de app van Shell Recharge weet je dus precies waar je terechtkunt om je auto én jezelf weer op te laden.

In samenwerking met Shell Recharge

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.