Tijl Scheer
Tijl Scheer Extra 18 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Door deze video’s word je een echte Ferrari-kenner

Ben je gek op Ferrari en wil je alles over het merk weten? Met onderstaande video’s kun je jouw kennis van de fabrikant uit Maranello uitbreiden. Veel plezier!

Waar zit de accu van de Ferrari F355?

Om tot de meest ideale gewichtsverhouding voor de F355 te komen, plaatste Ferrari de accu op een wel heel ongebruikelijke plek. Als je het niet weet, vind je hem nooit. In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes verklapt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen het geheim.

De gekte rond Ferrari’s serienummers

Elke limited edition van Ferrari had vroeger een specifiek productienummer, maar de Italianen zijn daar om begrijpelijke redenen mee gestopt. Sjoerd van Bilsen legt in Sjoerds Weetjes uit waarom.

Deze Ferrari 488 Spider heeft voor 90 mille aan opties!

Wie voor de basisuitvoering van een Ferrari 488 Spider gaat, dient 310.000 euro bij de Ferrari-dealer achter te laten. Maar heb je dan een unieke auto? Wil je dat de kans dat er van jouw Italiaanse raspaardje bestaat erg klein is, dan heeft de sportwagenfabrikant de afdeling Tailor Made. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen laat zien hoe makkelijk je het prijskaartje op 400.000 euro kan brengen.

Wat je nóóit moet doen met het dak van de Ferrari SF90 Spider

Met de Spider-variant presenteert Ferrari de open variant van de SF90 Stradale en dat betekent dat we meer dan 95% van alle details over de hybride-hypercar al eerder hebben verteld. Toch richt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen zich niet op de 5% nieuwe informatie, maar hij herhaalt ook niet wat je in Sjoerds Weetjes #181 kreeg uitgelegd. 

Hoe verschillen de Ferrari 488 GTB en 488 Pista?

Zo’n Ferrari 488 Pista is toch niet meer dan een iets gewijzigde 488 GTB? Dat zou je denken, maar nee… De verschillen tussen de twee zijn veel groter dan dat. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen zet ze naast elkaar voor een vergelijking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.