Autovisie
Autovisie Extra 26 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

4 perfecte youngtimers voor een heerlijk Pinksterweekend

Er staat een lang weekend voor de deur. Voor autoliefhebbers een goede reden om met dit mooie weer achter het stuur te kruipen en lekker asfalt op te zoeken. Dit zijn vier perfecte youngtimers voor het aanstaande Pinksterweekend.

Geen peperdure supercars of moeilijk te onderhouden klassiekers, maar auto’s die voor een grote groep liefhebbers te betalen en onderhouden zijn. Vandaag kijken we naar vier perfecte auto’s voor het lange weekend.

4 perfecte youngtimers voor een heerlijk Pinksterweekend

1. Mitsubishi Starion

Op zoek naar een heerlijke tijdmachine? Kijk eens naar een unieke Mitsubishi Starion. Dat is een betaalbare, Japanse sportcoupé, die een glimlach op je gezicht tovert. De turbomotor levert namelijk 170 pk, en die stuurt al dat vermogen naar de achterwielen. Hij lijkt net als zijn tijdsgenoten met hulp van een geodriehoek getekend. Kaarsrechte lijnen, schuine hoeken en klapkoplampen. Onmiskenbaar jaren tachtig. Een heerlijke auto voor dit Pinksterweekend.

2. Saab 900 Turbo 16S Cabriolet

De weersvooruitzichten zijn op het moment van schrijven redelijk, dus het lijkt een prima weekend om zonder dak te rijden. En wil je dat in stijl doen? Denk dan eens aan een Saab 900. De Turbo 16S Cabriolet komt uit de hoogtijdagen van het merk. Deze Classic is het laatste volledig in eigen huis ontwikkelde model, voordat General Motors vanaf begin jaren negentig Saab stapsgewijs overnam. Het prachtige gele koetswerk en de 185 pk sterke turbomotor maken dit een typische, eigenzinnige Saab.

3. BMW M5 Touring

Liever met het hele gezin genieten? En tóch een huilende V10 in de neus? Dan is de BMW M5 Touring dé machine voor jou. De huilende V10 en ruig schakelende zevenbak transformeren deze stationwagen tot supersporter. Deze meest extreme M5 ooit is een monument. Een verzamelstuk om te koesteren, want dit komt nooit meer terug.

4. Lexus IS-F

Liever een BMW M3, maar dan toch géén BMW M3? Denk dan eens aan een Lexus IS-F. Daarmee ging het luxemerk van Toyota voor het eerst de strijd direct aan met de Audi RS 4, BMW M3 en Mercedes-Benz C 63 AMG. Da’s een complete sportsedan van een label dat in het door CO2-eisen gegijzelde Europa nooit echt tot wasdom heeft kunnen komen. Als je er een hebt, is de kans op een heerlijk Pinksterweekend erg groot!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.