Autovisie
Autovisie Video 9 okt 2021

Zoute GP 2021 Knokke: dit moet je weten over de exotische auto’s

De Zoute GP 2021 is van start. Gedurende vier dagen staan Oostende, Brugge en Knokke in het teken van bijzondere, exclusieve en opvallende auto’s, waar mee geracet wordt en waar naar gekeken kan worden. Het is genieten voor de deelnemers en bezoekers.

Wie van nieuwe modellen houdt, kan terecht in de Prado-tent in de Belgische kustplaats Knokke. Op geheel eigen wijze stelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je de auto’s voor en vertelt je zaken die je absoluut niet moét weten, maar je als liefhebber wel wílt weten.

Belgische kustplaats

De Zoute GP is een jaarlijks terugkerend evenement. Eerdere edities (in 2020 werd het evenement vanwege corona afgeblazen) werden louter in Knokke georganiseerd. Maar de Zoute GP groeide in de Belgische kustplaats uit zijn voegen. Dit jaar is het voor het eerst dat organisatie zijn vleugels spreidde en nabij gelegen steden omarmt. De 2019-editie was goed voor 300.000 bezoekers!

Onder een dak

Het hart van het evenement bevindt zich onveranderd in Knokke, aan het Albertplein om precies te zijn. Daar bevindt zich het podium, waarop de race- en rallywagens passeren en men de winnaars van de verschillende categorieën binnen het Concours d Élégance Zoute GP eert. Op het strand staat onveranderd de immense tent, die dit jaar niet alleen onderdak biedt aan de prachtige veilingauto’s, ook aan de bijzondere modellen van de verschillende premium- en luxurymerken. Sjoerd toont je welke modellen de importeurs en fabrikanten naar Knokke hebben afgevaardigd, zoals de nog niet verkrijgbare Ferrari 296 GTB, de gelimiteerde McLaren Elva, de exclusieve Land Rover Defender 007-edition en de Touring Superleggera Aero3.

Meer weten over bijvoorbeeld de:

Automobili Pininfarina Battista: 1900 pk sterke elektro-auto

Alfa Romeo Giulia GTAm: test op de weg en het circuit

Dallara Stradale: met racegenen

Ferrari 296 GTB: alle details

Maserati MC20: dit kosten de opties

Mercedes-Maybach GLS: hoe verhoudt hij zich tot de Rolls Royce Cullinan

Reageer op artikel:
Zoute GP 2021 Knokke: dit moet je weten over de exotische auto’s
Sluiten