Autovisie
Autovisie Video 26 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo voorkomt Ford krassen en vieze luchtjes in auto

Dat er achter de schermen een hoop research plaatsvindt bij autofabrikanten wordt weer eens duidelijk in de filmpjes die Ford vandaag vrijgaf. Hierin zien we hoe het merk alle componenten uit het interieur aan een aantal zware testen onderwerpt.

Ford laat de materialen op realistische wijze kennismaken met hun toekomstige lot: nagels op de armleuningen terwijl de eigenaar wacht voor het stoplicht, snijdende sleutelbossen tegen het leer van de stoelen of gemorste frisdrank op de achterbank. De bekleding moet resistent zijn tegen vocht en mag absoluut niet gaan ruiken als passagiers uren met een bezweet shirt tegen de rugleuning zitten. Daarom heeft Ford een paar ‘goede neuzen’ in dienst, die dag in dag uit met hun reukorgaan boven met leer of plastic gevulde potjes hangen. 

”Ford laat de materialen op realistische wijze kennismaken met hun toekomstige lot.”

Dit alles om je geliefde Mondeo of Focus zo lang mogelijk mee te laten gaan. Het is immers niet de bedoeling dat het leer in het interieur al na een jaartje loslaat. Of dat je auto na een warme dag tot in lengte van dagen naar zweet stinkt. Er zijn haast geen scenario’s waar de knappe koppen van Ford geen rekening mee houden tijdens hun proeven.

De geurtjestest

De kras- en weerbaarheidstest

De vlek- en vochttest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.