Autovisie
Autovisie Video 26 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Vrienden bouwen ultiem Targa Newfoundland-kanon

Meedoen aan een grote rally is voor veel autoliefhebbers een grote droom. De heren van Speed Academy kregen de kans om met een Scion FR-S te rijden in de 2200 kilometer lange Targa Newfoundland rally.

Van Scion, het Amerikaanse youngster broertje van Toyota, kregen ze de beschikking over een donor FR-S (hier bekend als de Toyota GT86), die ze vervolgens zelf mochten prepareren voor de straatrally die bijna volledig wordt verreden over afgesloten openbare wegen. De auto die ze van Scion ter beschikking kregen deed eerder mee aan Pikes Peak, maar is na het heuvelklimfestijn gestript van bijna alle race-uitrusting en grotendeels weer als straatauto opgebouwd. Wat overbleef was een Scion FR-S zonder interieur en met een standaard motor en onderstel.

“De auto die ze ter beschikking kregen deed eerder mee aan Pikes Peak”

Om de auto klaar te maken voor Targa Newfoundland op het Canadese eiland Newfoundland, monteerden de heren een nieuwe rolkooi, samen met kuipstoelen en racegordels, en gaven ze het onderstel een upgrade met nieuwe schijven en klauwen en een set fancy KW dempers. Hun voorbereiding werpt tijdens de rally vruchten af met een uitstekende derde plaats in hun klasse en een zesde plaats overall. De volledige bouw is in een serie interessante video’s te volgen op het YouTube kanaal van de heren. Over hun avonturen in de Targa Newfoundland maakten ze deze korte documentaire. Maar pas op: na het zien is er een verhoogde kans op de ongeneeslijke rallykoorts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.