Autovisie
Autovisie Autovisie TV 12 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Mercedes-Benz SL komt uit AMG-koker

De volgende generatie Mercedes-Benz SL – die over ongeveer twee jaar op de markt komt – moet een stuk sportiever worden. Daarom is de ontwikkeling ervan recent overgedragen aan Mercedes-AMG, aldus het Engelse Autocar.

Het tijdschrift zegt een hooggeplaatste bron binnen Mercedes-Benz aan te halen, die zegt: “Het is nog een geheim, maar AMG leidt de ontwikkeling van de nieuwe SL. De auto gaat behoorlijk anders worden dan het huidige model.”

Stoffen dak

De reden daarvoor is de komst van de S-Klasse Cabriolet. Die dekt het segment van de grote open tourer af, dus moet de volgende SL opschuiven naar de sportieve kant. Mede daarom zou de R323 (zoals de nieuweling intern bij Mercedes-Benz wordt aangeduid) voor de eerste keer sinds 2001 weer een stoffen cabriodak krijgen.

Nieuw platform

Daarbij zal de SL worden opgebouwd op het nieuwe MSA-platform (Modulaire Sportwagen Architectuur) van Mercedes-Benz, dat ook de basis zal vormen voor de volgende SLC. Het is gebaseerd op het MRA-platform, waarop onder meer de E-klasse staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.