Autovisie
Autovisie Video 27 jun 2016

Top 5 highlights van Goodwood Festival of Speed

Het Goodwood Festival of Speed zit er weer op. En wat hebben we toch weer enorm genoten van deze editie! Reden genoeg om alle highlights nog even op een rij te zetten.

F1-donuts in de tuin

De Formule 1-demo’s vormen altijd een hoogtepunt op de befaamde heuvelklim. Ditmaal kwam kampioenschapsleider Nico Rosberg zelf in actie met een recente Mercedes-bolide. Dat betekende wel minder hard geluid door de turbo-V6 – we hebben liever de hoogtoerige V8 – al was het spektakel er niet minder om.

Supersnelle Subaru

Eigenlijk zou het geen competitie moeten zijn, maar dat is het elk jaar toch weer: wie gaat het snelst de heuvel op? Niet de spiksplinternieuwe McLaren P1 LM, wel ‘Gobstopper II’ – de bijnaam van deze opgefokte Subaru Impreza.

‘McDreamy’ in nieuwe Panamera

Hoe Porsche de aandacht trok met de gloednieuwe Panamera? Door de aan het merk gelieerde Grey’s Anatomy-acteur en Le Mans-coureur Patrick Dempsey achter het stuur te zetten. Simpel!

Driftige Mustang rijdt schade

Vaughn Gittin Jr. onderschatte hoe smal de oprijlaan van Goodwood is: zijn opgefokte Ford driftte iets te ver naar buiten, waardoor de achterbumper er zomaar werd afgerukt.

Wiel verlaat Jaguar

Het kan op veel manieren misgaan wanneer een legendarische raceauto de heuvelklim bedwingt. Ook heel banaal, zoals op het moment dat een wiel van deze Groep C-Jaguar besloot om zijn eigen weg te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=UpS2MluPO2I

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.