Autovisie
Autovisie Video 12 sep 2015

VIDEO: Meerijden met een ex-DTM BMW 635CSi

Een uitnodiging van BMW om tijdens de Historic GP van eind augustus mee te rijden met een van de historische racers die het merk had meegenomen naar Zandvoort. Ja, graag!

Ik word ingedeeld in de 635CSi toerwagen waarmee BMW in de jaren tachtig zeer succesvol was. In de tent tussen een M1 procar, E30 M3 en een Le Mans-winnaar is het echter de minst opvallende. Mijn chauffeur is Harald Grohs, een van de beroemde coureurs die op verzoek van BMW de auto’s zullen rijden. Onder hen ook Prinz Leopold von Bayern, Marc Surer, Jan Lammers en Michael Bleekemolen. Grohs vierde in de jaren ’80 successen als toerwagen coureur met onder meer deze 635CSi. De man is inmiddels 71 maar achter het stuur is daar weinig van te merken.

“Meteen vanuit de pits gaat het gas erop en klinkt de zescilinder oorverdovend”

Meteen vanuit de pits gaat het gas er vol op en klinkt de zescilinder oorverdovend. Het gaat stevig vooruit, maar we zijn geen partij voor de M1 die voor ons rijdt. Die verdwijnt al rap uit het zicht. Wat volgt zijn vijf enerverende ronden in een klassieke toerwagen waarin het steeds heter wordt. In een raceoverall, met helm op en stevig vastgesnoerd in zespunts gordels kan ik geen kant op, zelfs mijn hoofd draaien om Grohs aan het werk te zien lukt nauwelijks. Maar hij haalt het uiterste uit de bejaarde Bmw en ik kan zien dat het voetenwerk nog prima in orde is. Kennelijk verleer je dat nooit want Grohs heeft er geen moeite mee en lijkt na de demo nauwelijks vermoeid. Wat een held. Grohs-artig!

Lees het verslag van de Historic GP in Autovisie 19 die nu in de winkel ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.