Autovisie
Autovisie Video 8 jun 2016

Video: McLaren P1 GTR nu overal straatlegaal

De McLaren P1 GTR is bedoeld als de meest puristische versie van de Britse supercar. Exclusief voor het circuit. En wat doen steeds meer eigenaren ermee? Die maken ‘m straatlegaal en rijden ermee op de openbare weg.

McLaren P1 GTR

Tijdens een recente supercarmeeting op het circuit van Goodwood verscheen onder meer een trio McLarens. De P1 GTR in dat gezelschap valt nog wel het meest op: niet alleen vanwege de gave Lark-kleurstelling, die verwijst naar mooie racesuccessen van de McLaren F1 GTR uit de jaren negentig, maar te meer door het feit dat er kentekenplaten op de auto zitten.

Lazante

McLaren zelf zorgt er overigens niet voor dat P1 GTRs in het gewone verkeer belanden. Natuurlijk zijn er wel andere partijen die de supercar met liefde straatlegaal te maken. Zo heeft specialist Lazante nota bene een samenwerkingsverband met het merk om de conversie uit te voeren, al is niet bekend wat daarbij precies wordt aangepast.

VIDEO: CLOSE CALL: MCLAREN P1 GTR BLIJFT NET UIT DE MUUR

En dus zijn er meer exemplaren op de openbare weg te vinden. Het bewijs: onlangs werd in Monaco ook al een P1 GTR met kentekenplaten gespot, nota bene voor het zeer herkenbare casino van het dwergstaatje. De nabij geparkeerde Aston Martins, Lamborghini’s en Rolls-Royce zijn haast onopvallend te noemen door de aanwezigheid van dit oranje monster.

Actie

Nog even terug naar autoliefhebbend Engeland, waar zelfs al eerder dit voorjaar een P1 GTR met nummerborden in actie kwam. Nou ja, ‘in actie’ – dit exemplaar stond louter warm te draaien. Maar gezien de kentekenplaten zal de auto daarna vast de sporen hebben gehad in het Britse landschap. Ook rijden er volgens Lazante al P1 GTRs op de openbare weg in Japan en Dubai. Heb jij er ook ergens een gezien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.