Autovisie
Autovisie Video 3 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Video: Ford Kuga (2020): weer de sportiefste SUV in zijn klasse?

Met de eerste generatie Kuga gaf Ford antwoord op de op dat moment kleine, maar groeiende vraag naar SUV’s. Om zich te onderscheiden van de massa, maakte Ford er in de traditie van het merk een van de best sturende SUV’s van. Nu staat de derde generatie Ford Kuga voor de deur. Had Ford met de nieuwste editie hetzelfde doel? Autovisie-redacteur Jaco Bijlsma zoekt het uit.

In de test de Kuga Plug-in Hybrid. De versie heeft dezelfde 2,5 liter Atkinson-motor als de eveneens verkrijgbare Hybrid, maar koppelt daar een 14,4 kWh-batterij aan. De auto is 225 pk sterk en zou op elektrische kracht alleen een afstand van 50 kilometer moeten kunnen afleggen. Zijn opgegeven verbruik is heerlijk theoretisch en komt uit op 1 op 83,3.

Iets gegroeid

De kersverse Kuga is in vergelijking met de tweede generatie iets gegroeid. In de lengte reikt de rolmaat precies 8,9 centimeter verder. Gemeten in de breedte komt de meetlat 4,4 centimeter verder, maar voor de hoogte stopt de rolmaat 2,0 centimeter eerder. De wielbasis van de Ford Kuga nam met 2,0 centimeter toe. Die toegenomen afmetingen komen in het interieur tot uiting. In de test laat Autovisie-hoofdredacteur je zien wat het totaalpakket is geworden. Is het de lekkerste SUV in de zijn klasse? Waartoe is de plug-in hybride-aandrijflijn in staat en kun je het dashboard eindelijk ergonomisch ingericht noemen? De antwoorden geeft hij je in bovenstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.