Autovisie
Autovisie Video 28 dec 2020

Dit vonden jullie van de vetste stationwagons van 2020

We stappen massaal over op de SUV, maar gelukkig blijft er een aantal fabrikanten vasthouden aan stationwagons. We kijken terug naar drie fraaie stationwagons uit 2020 én laten zien wat jullie er van vonden.

De stationwagon verliest terrein. Autorijders stappen massaal over naar crossovers en SUV’s als ze op zoek zijn naar een ruime auto. Vooral de hoge zit en het goede overzicht zijn voor kopers redenen om voor zo’n auto te gaan. Maar laten we eerlijk zijn: een stationwagon rijdt veel beter, ziet er fraaier uit en is in veel gevallen nog praktischer ook. Gelukkig zijn er nog fabrikanten die nog heel fraaie en/of potente varianten van stationwagons bouwen. Vooral in Duitsland, zo blijkt uit dit terugblik.

Alpina B3 Touring

Als je één auto mag kiezen waar je álles mee moet doen, dan is de kans groot dat de Alpina B3 Touring hoog op je lijstje staat. Of dat terecht is, legt Autovisie-redacteur Dries van den Elzen je uit.

Mark A.: “Toch mooi hoe Alpina iets weet te leveren, dat méér is dan zomaar een getunede versie van een BMW. Ik blijf er een grote zwak voor hebben…”

Jurgen van Berkum: “Wat een heerlijke auto en wat een heerlijke eerlijke reportage. Gewoon negen minuten genieten!”

Philippe Beinaerts: “De hebberigheidsmeter gaat diep in het rood. Zeker als je weet dat je zo’n B3 ook met veel mooiere wielen en kleuren kan krijgen dan deze…”

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Volkswagen durft het eindelijk aan om de naam Shooting Brake op een auto te plakken. Of dat terecht is mag iedereen zelf bepalen, maar dat het de fraaiste Volkswagen van het moment is, dat staat vast. Rijd in onderstaande video mee met de Arteon Shooting Brake!

Redwhite_040: “Gave bak, eindelijk weer een gedurfde VW! Jammer van de nep uitlaten en Passat interieur.”

DW70: “Geniet er nog maar van. Zal waarschijnlijk één van de laatste klassiek getekende modellen zijn. We krijgen straks alleen nog maar SUV’S, Crossovers en ‘what have you nots’ voorgeschoteld. Onbegrijpelijk maar helaas de toekomst.”

Ronald Bakker:Idd een shootingbrake is gewoon een mooie naam voor een stationcar. En de mooiste vw moet nog gebouwd worden. Verder goede review!

Abt RS 6-R

Wie de RS 6 die van de band rolt in Ingolstadt te tam vindt, kan doorrijden naar het Zuid-Duitse Kempten. Daar zit ABT gevestigd, de bekende tuner van de Volkswagen Groep. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen mocht al plaatsnemen in de getunede stationwagon en vertelt je hoe dat voelt!

Diego van den Hemel: “Op wintersport met deze machine is mijn grootste verlangen. Superlatieven schieten mij te kort om dit beest te beschrijven, magisch! Oh ja bijna vergeten, Miltek erop sleutelen en hij is helemaal af.”

Wesley: “Allemaal leuk en aardig tot je een hoge drempel tegenkomt en je je bumper vernaggeld. Parkeergarages zouden volgens mij al helemaal een hel zijn met deze brute wagen. Wel een vette bak hoor, daar niet van :).”

Rinder Vreugdenhil: “Wat een vette video, de meest gave content qua auto’s naar mijn mening. Ik vind de presentatie van alle journalisten bij Autovisie ongeëvenaard!”

Reviews van Autovisie

Zin in meer reviews? Check ons YouTube-kanaal of de video-sectie op onze website. Daar vind je video’s van vrijwel elk nieuw model dat dit jaar op de markt is verschenen. Liever een uitgebreid naslagwerk in papieren vorm? Het Autovisie Jaarboek 2021 is uit! Dat is dé autobijbel voor de liefhebber, met informatie en recensies van elk model dat je volgend jaar kunt kopen. Bestellen kan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit vonden jullie van de vetste stationwagons van 2020
Sluiten