Autovisie
Autovisie Video 20 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Van schadebak tot productiemodel: BMW E30 3 Touring – Sjoerds Weetjes #174

De ontstaansgeschiedenis van de eerste BMW 3 Touring is geen geheim. BMW is daar open over. Maar de Duitsers vertellen je niet alles. Bovendien, weet je dat er nog voordat de 3 Touring kwam er een Nederlandse variant bestond? Dat en meer in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.

Voor wie het ontstaan van de BMW 3 Touring niet kent, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen het graag uit. En voor wie het verhaal wel kent, voegt Sjoerd er extra informatie aan toe waar menig BMW-liefhebber geen weet van heeft óf het mogelijk alweer vergeten is.

Stationwagon

Met de wetenschap van nu, lijkt de 3 Touring op het eerste gezicht een reguliere carrosserievariant van de generatie e30. We zijn immers nu niet anders gewend dan dat er van elke 3 Serie een stationwagon komt. Maar in de jaren tachtig was dat juist niet het geval. De e30 was de eerste en vormde tevens de basis voor alle stationwagons van het Duitse merk. En dan te weten dat de 3 Touring niet op de designafdeling van BMW ontstond. In deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes neemt Sjoerd je mee naar de jaren tachtig en vertelt hij aan de hand van een prachtige 325i Touring het verhaal achter BMW’s Touring.

Elke week praat Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je bij over bijzondere modellen of specifieke items op een auto. In deze aflevering komt de BMW e30 Touring aan bod. Eerder besprak hij de straatlegale Maserati MC12 Corse,  vertelde hij waarom DHL geld verdient aan elke verkochte Aston Martin GT12, verklapte hij het geheim van de Peugeot e-Legend, toonde Sjoerd hoe omslachtig het is om het ruitensproeierreservoir van een Alfa 4C bij te vullen en onthulde hij nooit eerder getoonde studiemodellen van Bugatti.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.