Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 27 jul 2019

Uw Garage: Volvo 121/ Amazon uit 1966 – VIDEO

Op vakantie heb je tijd om over dingen na te denken. Zo kwamen Grietje en Jan Hollander op het idee een Volvo die ze 25 jaar niet hadden gezien op te sporen. Met succes!

Mijn man is gek van de fiat 500, we hebben er heel wat opgehaald uit Italie. Dan gingen we op vakantie met een lege aanhanger achter de auto en kochten ter plekke een 500-tje. Hij sleutelde er thuis wat aan, reed er mee rond en dan was er altijd wel iemand die de 500 wilde overnemen.  Tijdens zo’n Italiaanse vakantie in 1998 hadden we het over vroegere auto’s en vroeg mijn man zich af of de Amazon van mijn vader nog rond zou rijden. Dit was de eerste van vele Volvo’s die mijn vader heeft gehad, hij kocht de auto tweedehands en heeft er vijf jaar in gereden. Omdat hij jaarlijks veel kilometers maakte heeft hij er een gas installatie in laten zetten, best bijzonder in die tijd.

Leeuwarden

Teruggekomen in Nederland zijn we naar de Amazon gaan informeren. Met wat hulp kwamen we er achter dat de auto in Leeuwarden rond reed en wat de achternaam van de eigenaar was. Toen heb ik het telefoonboek van Leeuwarden erbij gepakt en ben ik gaan bellen, bijna alle mensen met die achternaam heb ik aan de lijn gehad. Uiteindelijk had ik beet. Ik kreeg een dame aan de lijn en vroeg voor de zoveelste keer: hebt u een Volvo? En dit keer was het ja. En is het kenteken 22-66-AV? Weer ja… En wilt u die auto misschien verkopen? Dat wilde ze wel, de Amazon was haar eigenlijk te groot voor in de stad. Toen stelde ik een ruil voor: wij de Volvo, zij een Fiat 500. En zo gezegd zo gedaan.

Uw Garage Volvo Amazon

We rijden er in de zomer best veel mee, vooral veel familie bezoeken, zo’n 7 -tot 10.000 kilometer per jaar. In de winter komt de auto niet meer buiten. We rijden hetzelfde als mijn vader vroeger reed, rustig en bedachtzaam: 100 tot 110, dat is een mooie snelheid. We zijn ook lid van de Heinkel scooter club. Die scooters nemen we ook regelmatig mee op de aanhanger achter de Volvo als we naar een meeting gaan. En dan heb je een bekijks!  Mijn zoon wil de auto hebben als wij er niet meer mee kunnen rijden, en mijn kleinzoon wil hem daarna hebben. De Amazon is even weg geweest,  maar gaat nu de familie nooit meer uit.

Reageer op artikel:
Uw Garage: Volvo 121/ Amazon uit 1966 – VIDEO
Sluiten