Glenn Scheltens zag de auto van Elvis en besloot er ooit ook zo een te kopen, een Stutz Victoria. Het duurde even, maar dan heb je ook wel wat!

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Ik zal een jaar of twaalf geweest zijn toen ik in een blad la­­­­­­­­­­­s over de Stutz van Elvis. Wát een bijzondere auto. En toen al dacht ik bij mezelf: dat wil ik ook! Ik besloot dus voor mijn droomauto te gaan. Ik heb mijn zus gebeld, die woont in Amerika, en gaf haar de opdracht eens te gaan informeren naar een Stutz. Een paar dagen later werd ik gebeld door J. P. van de Bundt, een Nederlander die al jaren in Amerika woont en exclusieve auto's opspoort en verkoopt. Hij had een Stutz Victoria te koop. Vertel me waar hij staat en ik kom naar je toe, was mijn eerste reactie. Maar dat bleek niet nodig, de auto stond al in Nederland.

Stil en rustig

Ik ben direct gaan kijken en een proefrit gaan maken. Zo'n Victoria dweilt over de weg, maar rijdt heerlijk stil en rustig en dat beviel me. Als je er in zit hoef je niet naar huis, dan bén je thuis. Ik heb de koop gesloten. En na montage van een nieuwe radiator en een grote beurt kon ik op pad.

Zoals bij veel auto's die in kleine aantallen zijn gemaakt zijn er onderdelen 'geleend' van andere auto's: de deurgrepen zijn bijvoorbeeld van Alfa Romeo en achterlichten van een Ferrari Dino, maar de kentekenverlichting is weer van een Renault 5. De techniek is van General Motors en dus probleemloos. Plaatwerk kun je vergeten, dat moet opnieuw geklopt worden. Zelfs van auto's onderling zijn bijvoorbeeld spatborden moeilijk uitwisselbaar omdat alles handgemaakt is.

Geniet

Op het moment dat ik instap geniet ik. Overal hoogpolig tapijt en goud in het interieur. Er zit een radio voor én achterin, en achterin ook een tv. En alles werkt nog gewoon. Ik vind zelf de voorkant en achterkant erg mooi, maar toen mijn moeder de auto voor de eerste keer zag wilde ze er niet eens in zitten. Nu haal ik haar en een paar van haar vriendinnen regelmatig op en gaan we een rondje toeren en visje eten in Scheveningen. En al doe ik voor de 300ste keer zo'n ritje: ik geniet er elke keer weer van.

Stutz Victoria interieur