Dennis Wilman
Dennis Wilman Video 22 jun 2019

Uw Garage: Maserati Quattroporte 4.2 Duo Select – VIDEO

Bart Verver is niet zo van de ingetogen auto’s. Op dit moment staan er een Mercedes-Benz S 63 AMG en deze Maserati Quattroporte in zijn garage.

Ik heb een opleiding gehad tot automonteur, maar dat is daarna nooit mijn werk geworden. Zo’n twee jaar terug besloot ik naast de drukte in mijn eigen bedrijf toch weer iets leuks met auto’s gaan doen. Ik ging op zoek naar een sportieve auto, maar zelfs de grotere modellen hebben vaak maar vier zitplaatsen en we hebben drie kinderen. Maar de Maserati Quattroporte uit de film Intouchables zat bij mij en mijn vrouw nog vers in het geheugen en dat is een vijfzitter! Het is eigenlijk een limousine met een Ferrari-motor. Omdat het met 60.000 kilometer per jaar niet heel slim is om een Maserati met een V8 te gaan rijden stelde mijn vrouw voor dat zij er in zou gaan rijden.

Ruig, ruw en hard

Ik heb bewust naar dit vroege model gezocht omdat die de Duo Select gerobotiseerde handbak heeft. De latere modellen hebben een echte automaat. Deze auto schakelt nog echt, ruig, ruw en hard. De beleving is er dus meer. Hij is loodzwaar, maar door de plaatsing van het blok bijna achter de vooras ligt hij als een huis op de weg. Je merkt alleen dat de remmen het door die 2100 kilo moeilijk krijgen, die hadden groter mogen zijn.

En de kleur? Nou, een auto mag van mij best anders zijn, een model dat je op elke straathoek ziet, doet me niet veel. Deze auto was eerst donkerblauw en de wrap was het idee van mijn vrouw. Ze kwam eerst met chroom roze, maar dat ging me toch net iets te ver. En chroom blauw dan? Dan zit je toch even te twijfelen, het valt wel héél erg op. Uiteindelijk hebben we het gedaan en we hebben er nooit spijt van gehad. Het is mooi en het is uniek.

Ferrari V8

De kleur is een ding, maar het geluid van de Ferrari V8 is natuurlijk ook fantastisch. Hij gaat enorm ver door in de toeren, rond de 8000 omwentelingen per minuut grijpt de begrenzer pas in. Er zit een klep in de uitlaat die open en dicht kan en het geluid is zo hoog, dat klinkt bijna als een Formule 1. Het is echt de helft van de beleving van het rijden met deze auto. Zeker als je tussen gebouwen of in een tunnel rijdt; ik ken weinig auto’s die een mooier geluid maken.

Maserati Quattroporte

Wil je meer van Uw Garage en Autovisie zien? Neem een kijkje op ons Youtube-kanaal.

Reageer op artikel:
Uw Garage: Maserati Quattroporte 4.2 Duo Select – VIDEO
Sluiten