Triumph TR6 (1970) – Uw Garage – Video

Jim van Exter kocht deze Triumph TR6 bijna 34 jaar geleden. Door de jaren heen zijn heel wat dingen verbeterd. Is dit nu de perfecte TR6?

“De TR6 is ruim 50 jaar op de markt, de eerste exemplaren zijn van 1969. Ik heb deze auto vanaf april 1986. Een buurman handelde in auto’s, hij kwam naar me toe: “Ik heb nu iets staan, een Engelse sportwagen!” Het bleek een TR6. Hij vroeg of ik een keer meeging een stukje rijden. Zijn  enthousiasme sloeg over en wat later besloot ik zelf op zoek te gaan naar een exemplaar.

Magazijn

Tijdens die zoektocht kwam ik in contact met de beheerder van het onderdelenmagazijn van de Triumph-club. Hij wist een auto te staan in Capelle aan den IJssel. De aangeboden auto was in 1970 in België gebouwd voor de Nederlandse markt, heeft twee jaar in Den Haag in een showroom gestaan en is toen verkocht. Deze Triumph is dus pas in 1972 op kenteken gezet.

Ik heb ‘m gekocht. De toenmalige eigenaren waren twee al wat oudere dames. Ze deden de TR6 weg omdat de bediening van de auto te zwaar voor hen werd. Er was van alles mis mee, de banden waren bijvoorbeeld zo slecht dat ik er nauwelijks mee naar huis durfde te rijden. Met 80 km/h over de snelweg ben ik thuisgekomen. Na de hoognodige dingen te hebben aangepakt, ben ik er eerst een paar maanden mee gaan rijden, en tijdens de eerste winter heb ik de koets van het chassis gehaald en die onderkant volledig aangepakt. Als het chassis goed is, heb je immers een goede basis.

John Player Special

Pas zeven jaar later heb ik de body van de Triumph er opnieuw afgehaald en gerestaureerd. Dat was prima te doen, de koets was redelijk hard en op het wat beter herstellen van een vroegere achterschade na hoefde er weinig te gebeuren. Ik heb alle verf eraf gehaald met afbijt en een brander. De twee dames hadden de TR6 ooit laten spuiten. Hij was origineel groen, is in de John Player Special kleuren gezet, dat beviel niet en toen is hij toch weer groen gespoten. Die kleuren kwam ik tegen tijdens het strippen. In het oosten van het land zat iemand die gespecialiseerd was in Triumph, daar is de koets bijgewerkt en van een nieuwe laklaag voorzien, het originele Conifer Green. Daarna kon ik gaan opbouwen.”

Het complete verhaal, inclusief fotografie en specificaties van deze Triumph TR6 vind je in Autovisie Magazine nummer 2, dat nu in de winkels ligt!

Reageer op artikel:
Triumph TR6 (1970) – Uw Garage – Video
Sluiten