Autovisie
Autovisie Video 21 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

The Mill Blackbird: Kameleon op wielen

Bumblebee? Optimus Prime? Pff, dat zijn amateur-Transformers die in slechts één model kunnen veranderen (respectievelijk een Volkswagen Kever en een Kenworth K100). Deze The Mill Blackbird is het echte werk en kan transformeren tot bijna iedere auto.

blackbird 2

Niet zoals in de klassieke tekenfilmserie (1984 – 1987) natuurlijk, maar virtueel. Want volgens de special effects-specialisten van The Mill is het moeilijk, duur en tijdrovend om echte vierwielers te krijgen voor speelfilms en reclames. Daarom hebben ze de Blackbird ontwikkeld, een voertuig dat nagenoeg iedere personenauto kan imiteren.

“Zie de Blackbird als een blank canvas waarop filmmakers een auto kunnen bouwen”

Zie de machine als een blank canvas waarop filmmakers een natuurgetrouwe digitale versie van een auto kunnen bouwen. De wielbasis en spoorbreedte van de Blackbird kunnen groter of kleiner worden gemaakt, zodat ze qua maatvoering overeenkomen met die van het doelvoertuig. Daarbij geven aanpassingen aan zijn wielophanging, wielen en banden de Blackbird de rijeigenschappen die hij nodig heeft.

LEES OOK: DIT IS ER ALLEMAAL MIS MET DE FURIOUS 7-FILM

Simpel gezegd speelt de Blackbird de rol van een andere auto voor de camera, waarna hij in postproductie wordt vervangen door een natuurgetrouwe digitale reproductie van die auto. Een aantal camera’s op de Blackbird nemen 360 graden-beelden op, die kunnen worden gebruikt om de reflecties op het uiteindelijke digitale plaatwerk zo realistisch mogelijk te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.