Autovisie
Autovisie Video 30 sep 2015

Tesla Model X-deuren zijn vreemd, maar het kan nog vreemder

Een elektrische crossover die twee bizar naar boven scharnierende deuren heeft: Tesla brengt hem gewoon op de markt. En waarom ook niet? De ‘Falcon Doors’ lijken misschien wat gimmicky, maar zijn bij lange na niet de vreemdste autoportieren ooit. Een paar voorbeelden…

Pontiac Stinger Concept (1989)

Vooruit, de deuren van de Pontiac Stinger Concept gaan heel conventioneel open, maar dat ze voor het grootste deel open zijn en kunnen worden gevuld met uitneembare koelboxen maakt ze toch wel wonderlijk.

Lincoln MarkVIII Rolling Door Concept (1993)

Lincoln ging nog een stapje verder met de Mark VIII dan BMW met de Z1. De portieren van dit prototype verdwijnen niet in een hoge dorpel, maar draaien onder de carrosserie weg, wat een enorme instapopening creëert.

Mohs Safarikar (1972)

Bedenker Bruce Mohs was een excentrieke uitvinder. De deuren van zijn Safarikar werden recht naar buiten gedrukt door een paar duwstangen. Zijn Mohs Ostentatienne Opera Sedan (fantastische naam) had helemaal geen portieren. Eigenaren moesten instappen via de achterklep.

Loremo LS (2006)

De Loremo – of Low Resistance Mobile – werd in 2006 geïntroduceerd als een lichtgewicht auto met een lage luchtweerstand voor opkomende markten als China en India. Om erin te stappen moest de hele frontsectie van de wagen naar voren worden gekanteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.