Autovisie
Autovisie Video 18 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Snelle BMW X3 op komst

De BMW X3 moest het zonder sportief M topmodel stellen. Daar komt bij de volgende generatie verandering in, want er wordt druk getest op de Nürburgring met de nieuwe BMW X3.

Topmodel

De BMW X4, die zijn platform deelt met de X3, wordt geleverd als M40i. Dat topmodel heeft een 360 pk sterke variant van de 3,0 liter zescilinder turbomotor. De sterkste X3 moet het stellen met 306 pk, maar daar komt met de volgende generatie verandering in. Op de Nürburgring rijdt in onderstaande video een nieuwe BMW X3 rond, waarbij zijn vier uitlaten verraden dat het een sportief topmodel is. Gezien de redelijk standaard ogende carrosserie gaat het hier waarschijnlijk om de X3 M40i.

BMW X3 M

Die X3 M40i moet het op gaan nemen tegen auto’s als de Porsche Macan GTS en Mercedes-AMG GLC 43. Van die auto’s bestaan echter ook nog sterkere varianten, want Mercedes-AMG levert vanaf volgend jaar de GLC 63, met een 4,0 liter V8 die we al kennen uit de C 63. In de GLC gaat het blok waarschijnlijk ook 476 pk leveren. De Porsche Macan is daarnaast leverbaar als Turbo, met 400 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.