Autovisie
Autovisie Video 7 apr 2017

(Niet zo heel) Snel Spel: Pyongyang Racer (2012)

Wil je op vakantie naar Noord-Korea? Dan mag je alleen maar bepaalde delen van het land zien. Iets wat we al konden opmaken uit het racespel Pyongyang Racer (2012). Want als je van je route afwijkt, krijg je een fikse uitbrander van een politieagente.

Pyongyang Racer

“Drive straight on”, zegt ze met een opgeheven vingertje. Om vervolgens heel agressief af te sluiten met: “Don’t stare at me, I’m on duty.” Oneerlijk, want wij keken alleen maar naar de verbazingwekkend slechte graphics van Pyongyang Racer en naar de Pyeonghwa Motors Hwiparam II waarin wij zogenaamd rijden.

“‘Drive straight on’, zegt ze met een opgeheven vingertje. Om vervolgens heel agressief en oneerlijk af te sluiten”

Pyongyang Racer is het product van de Kim Chaek University of Technology in (waar anders) Pyongyang en werd uitgegeven door het Britse Koryo Tours, een reisbureau dat zich specialiseert in ‘vakanties’ naar Noord-Korea. Erg opwindend is het spel echter niet, want spelers moeten een voorgeschreven route door Pyongyang afleggen, terwijl ze zich onderweg aan allerlei regels houden.

LEES OOK: (NIET ZO HEEL) SNEL SPEL – YARIS (2007)

In Noord-Korea was Pyongyang Racer na de release mateloos populair (de website van de game lag er regelmatig uit), maar in de rest van de wereld werd schamper gereageerd op de game. Volgens de website Kotaku overtrof Pyongyang Racer de verwachtingen, maar was het spel “toch niet erg goed”. Een journaliste van Slate schreef dat ze door Pyongyang Racer “nou niet echt gemotiveerd was om binnenkort Noord-Korea te bezoeken”.

Reageer op artikel:
(Niet zo heel) Snel Spel: Pyongyang Racer (2012)
Sluiten