Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Op vakantie met een Ferrari, zo doe je dat! | Sjoerds Weetjes 351

Trek de grote achterklep van bijvoorbeeld een Ferrari 458 Italia, 360 Modena of F430 open en je trekt daar die heerlijke V8-motor aan. Nee, voor bagage moet je bij zo’n Italiaanse middenmotorsportwagen niet achterin zijn. Waar laat je dan je tassen voor vakantie, boodschappen of werktas? Zo maak je van je raspaard een pakezel!

Een Ferrari zal nooit het laadvolume van een Volkswagen Transporter, Ford Transit of zelfs een Toyota ProAce City halen. Maar je kunt in een Ferrari wel efficiënt met de beschikbare ruimte leren omgaan. Dat is wat Sjoerd je in de nieuwste aflevering van Sjoerds Weetjes laat zien. Hij vertelt wat Ferrari biedt om zoveel mogelijk spullen in de sportwagen mee te nemen. Welke hulpmiddelen er zijn en hoe Ferrari op het idee kwam. Hij geeft tevens aan dat het geen goedkope oplossing is, maar dat het wel een verstandige optie is.

Op vakantie met een Ferrari

De aflevering ‘van raspaard tot pakezel’ is er een uit de categorie accessoires en opties. Sjoerd toonde in die reeks al eerder onder andere een hyper-exclusieve picnic-set van Rolls-Royce, een dashboardklokje van enkele tonnen in een Bentley Bentayga en een warmtepak van Lotus. In elke aflevering behandelt Sjoerd een speciaal onderwerk.

Waarom deze 1.000 pk Ferrari SF90 Spider alle Tesla’s en Lucids overtreft!

Is het geen accessoire dan wel een bijzonder item, zoals het instrumentarium van de Lexus IS200, de verstopte dashboardkastjes in diverse modellen en in het interieur verborgen logo’s. Daarnaast vertelt Sjoerd je alle ins and outs van specifieke modellen, zoals de ontwikkeling van de Peugeot 206 CC, de kopzorgen rondom het designproces van de eerste Audi R8 Spyder en de echte reden van het Smart Forfour-einde.

Of Sjoerd onthult enige in de wereld een nieuw model, zoals de Porsche 911 Sport Classic en geheime studiemodellen van Bugatti. De videoreeks Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering op Autovisie.nl of op YouTube.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.