Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 11 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Een dwergauto als dagelijks vervoer: de Shelter van Hans – Uw Garage

Hans Bodewes kocht ooit een dwergauto als dagelijks vervoer, nu heeft hij er 14. De Shelter is misschien wel zijn favoriet. 

Die dwergauto’s, dat is voor mij begonnen in mijn studententijd. Ik had alleen een A-rijbewijs en daarmee mocht je motorrijden óf in een kleine driewieler. Ik had een motor, maar mijn toenmalige vriendin wilde graag droog zitten en als het kon ook iets warmer. Dus kocht ik een Heinkel. Het heeft gewerkt, want we zijn nu 55 jaar getrouwd.

Bruiloft

Die Heinkel is uiteindelijk verkocht en met de opbrengst is de bruiloft betaald. Veel later, het moet in de jaren tachtig geweest zijn, kocht ik er weer een. Later kocht ik nog een dwergauto, en nog een, enzovoorts. Nu heb ik er veertien. Ik koop ze het liefst in een staat dat ze nog net te redden zijn. Soms ook zijn ze zo slecht dat ik ze voor niks krijg. En dan verklaart iedereen me voor gek dat ik eraan begin, maar ik doe het toch. 

Meer dan genoeg: BMW Isetta (1959) – Uw Garage

Wil je alles weten over de passie van Hans Bodewes voor dwergauto’s? Kijk de video en lees verder in Autovisie magazine, waar je het uitgebreide verhaal over deze Shelter vindt. Liever ons magazine digitaal lezen? Klik dan op deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.