Ramon Mens
Ramon Mens Video 2 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je moet weten over de nieuwe Seat Leon

Seat presenteerde onlangs de nieuwe Leon. In deze video vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je alles over de C-segmenter uit het zuiden.

De eerste exemplaren van de fonkelnieuwe Leon druppelen inmiddels het land binnen. De nieuwste, vierde editie is flink geëvolueerd ten opzichte van zijn voorganger, en hangt traditiegetrouw sterk tegen de nieuwe Volkswagen Golf, de achtste generatie, aan.

Motoren en prijzen Seat Leon

Vorige week deelde het merk ook de prijzen van de nieuwe Leon. Het model verschijnt eerst in twee uitvoeringen op de markt, als Style Launch Edition en FR Launch Edition. Seat levert daarbij eerst een beperkt motorenaanbod. Bij de hatchback is er momenteel de keuze uit twee benzinemotoren: een 1.5 TSI met 150 pk of een 1.5 eTSI (Mild Hybrid), met hetzelfde vermogen. Bij de stationwagon, de Seat Leon Sportstourer, kan de klant nog kiezen voor een 1.5 TSI met 130 pk. Dieselen kan ook: de 2.0 TDI is er met 115 pk of 150 pk. Binnenkort voegt Seat nog twee 1.0 TSI’s toe, met 90 pk of 110 pk.

Uiteraard wordt dat motorenaanbod snel uitgebreid, met onder andere een plug-in hybride-versie zoals de andere C-segmenters van de Volkswagen Groep. Denk daarbij aan de Volkswagen Golf, Audi A3 en Skoda Octavia. Sportievere versies van deze nieuwe Leon zien straks onder de merknaam Cupra het levenslicht.

Prijzen voor de nieuwe Seat Leon beginnen bij de marktintroductie in het geval van de hatchback bij € 31.495,-. Voor dat bedrag krijg je dan een FR Launch Edition met 1.5 TSI (150 pk), gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De Style Launch Edition is er momenteel als hatchback enkel in combinatie met de mild-hybride en dus een DSG-automaat. Die versie kost minstens € 33.425,-. Wie een hatchback met zelfontbrander wil, kan vanaf € 31.725,- rijden in de tweeliter TDI Style Launch Edition. De stationwagon kost in alle gevallen € 1200,- extra.

Sportstourer

De Sportstourer is er al vanaf € 30.525,-, in de vorm van de 1.5 TSI met 130 pk en handgeschakelde versnellingsbak. Voor dat geld rijd je rond in de Style Launch Edition. Binnenkort maakt Seat de prijzen voor de basisuitvoeringen bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.