Stijn Kuster
Stijn Kuster Review 28 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Toyota Prius is meer dan een goed design

Dit is de allermooiste Toyota Prius die ooit is gemaakt. Niet heel lastig in een familie met toch een beetje lelijke eendjes, maar wel als je in oogschouw neemt dat deze auto nog steeds herkenbaar is als Prius en een totaal anders design heeft dan de concurrentie. Dat de Toyota Prius meer is dan een goed design, zie je in deze video!

Wat direct opvalt, zijn de nieuwe koplampen die in tweeën zijn gesplitst. Deze lichtunits ga je op meer Toyota-modellen zien de komende jaren. Verder is de Toyota Prius 5 centimeter lager dan zijn voorganger waardoor hij er stoerder uitziet. Opvallend trouwens, de wielmaat is standaard 19 inch. Daarbij staan de wielen iets verder op de hoeken dan bij het vorige model. De auto is ook wat breder en korter en heeft een grotere wielbasis. Dit alles geeft de Prius een veel volwassener uiterlijk.

De nieuwe Toyota Prius

De Toyota Prius is er als hybride en plug-in hybride, maar alleen die laatste komt naar Europa. Met die aandrijflijn is de Prius krachtiger en sneller dan ooit. Met een vermogen van 223 pk, 208 Nm koppel en een nul-naar-honderd-tijd van 6,8 seconden komt hij goed van zijn plek.

De hybride heeft een 13,6 kWh-batterij, waarmee hij een elektrische actieradius van 69 of 86 kilometer heeft, afhankelijk van de wielmaat. Het accupakket heeft ruim anderhalf keer zoveel capaciteit als dat van de vorige Prius, maar is fysiek een stuk kleiner. Het opladen van het accupakket gaat met 3,5 kW.

De Toyota Prius is er vanaf 44.695 euro. Wil je de luxere uitvoering, dan ben je iets meer dan 47 mille kwijt. De versie met zonnepaneel op het dak kost 53.595 euro.

Toyota

Prius

9 Score

Pluspunten

  • Buitengewoon fraai
  • Zuinige en verfijnde aandrijflijn
  • Sterk verbeterde rijeigenschappen

Minpunten

  • Beperkte hoofdruimte vóór en achter
  • Minder laadruimte dan zijn voorganger
  • Voor hetzelfde geld koop je een EV

De wegen van Toyota zijn soms ondoorgrondelijk. Waarom hebben ze eerdere generaties Prius niet laten tekenen door een kundige designer? Want het resultaat is verbluffend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.