Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 2 jun 2021

Is de elektrische i4 ook een échte BMW? Wij reden het prototype al!

De elektrische auto’s die tot nu toe door BMW op de markt zijn gebracht, lijken weinig op de archetypische modellen waarmee het merk groot en bekend is geworden. De BMW i4 gaat daar verandering in brengen, want dat is feitelijk een geëlektrificeerde 4-Serie Gran Coupe.

Dus ‘gewoon’ een lage, dynamische familieauto met sportieve inslag én, in de basisversie, achterwielaandrijving. Die BMW i4 eDrive40 heeft een enkele elektromotor van 340 pk en 430 Nm die de achterwielen aandrijft, wat goed is voor een 0-100 tijd onder de zes seconden en een begrensde top van 190 km/h. Nog belangrijker is de WLPT actieradius van 590 kilometer, afkomstig uit een 81,5 kWh (netto) groot lithium-ion accupakket dat aan de snellader kan bijladen tot 210 kW. Afgaand op onze positieve ervaringen met de BMW iX3, die over BMW’s elektrotechniek van dezelfde generatie beschikt, zijn die cijfers niet geheel uit de lucht gegrepen.

Dit is hoe de elektrische BMW i4 M en iX klinken dankzij Hans Zimmer

Totaal van 544 pk

Voor de rijimpressie met die BMW i4 kun je terecht in de volgende uitgave van Autovisie magazine, maar in de onderstaande video kun je vast een idee krijgen van hoe het is om met het voorlopige i4 topmodel te rijden. Dat is de M50 met een extra 190 kW motor op de vooras voor een totaal van 544 pk en 795 Nm. Daarmee kan de M50 in minder dan vier seconden naar 100 km/h accelereren en een top van meer dan 210 km/h bereiken. De actieradius ligt door de extra motor en hogere rolweerstand van de bredere banden op 510 km WLTP.

De BMW i4 wordt pas over een poos in definitieve vorm onthuld, maar wij konden alvast rijindrukken opdoen met een prototype. Daaruit bleek dat deze eerste elektrische BMW M ondanks een sportieve inslag, nadrukkelijk een ander karakter heeft dan bijvoorbeeld de Tesla Model 3, wat een van de belangrijkere concurrenten van de i4 zal zijn. Kijk de video om te zien wat we deze zomer van BMW mogen verwachten. En of elektrisch BMW rijden nog een beetje leuk is of niet…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is de elektrische i4 ook een échte BMW? Wij reden het prototype al!
Sluiten