Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Video 3 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Renault Alaskan gaat in productie, komt naar Nederland

Op basis van de architectuur van de Nissan Navara NP300 komt niet alleen Mercedes-Benz met een pick-up, maar ook Renault. Deze Alaskan Concept geeft alvast een voorproefje.

Renault-Alaskan Concept (3)

Renault-Nissan merkt op dat de vraag naar pick-ups wereldwijd toeneemt. Speciaal voor de Zuid-Amerikaanse markt lanceerde het merk daarom afgelopen juni de Renault Duster Oroch op basis van de Dacia Duster. De productieversie van de Alaskan Concept wordt een wereldspeler en komt dus ook op de Europese markt. In de eerste helft van 2016 onthult Renault het definitieve model. De Nederlandse importeur kan nu al melden dat hij in 2017 hier in de showrooms staat.

“De productieversie van de Alaskan Concept wordt een wereldspeler”

Veel specifieke details kan Renault nog niet melden. Al wel bekend is dat de Alaskan een laadvermogen krijgt van 1000 kilogram. Het prototype wordt aangedreven door een in lengterichting geplaatste twinturbo viercilinder dieselmotor die nu al in de Master en Trafic wordt aangeboden.

De pick-ups van Renault, Nissan en Mercedes-Benz krijgen allemaal een totaal eigen uiterlijk en eigen techniek. De pick-up van Mercedes-Benz krijgt een dubbele cabine en is bedoeld voor bedrijven en particulieren in Europa, Latijns-Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Marktintroductie in de Verenigde Staten wordt nog onderzocht. “Het betreden van het pick-up segment is een belangrijke stap in ons globale groeiplan”, zegt Dieter Zetsche, topman van Daimler. “Dankzij Renault-Nissan kunnen we de ontwikkelingskosten drastisch verlagen en in zeer korte tijd in dit segment stappen.” De Nissan Navara NP300 wordt al enige tijd verkocht in diverse Aziatische landen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.